İstanbul'da babasını öldürdüğünü düşündüğü kişi için 2002 yılında tuttuğu kiralık katili başka iki kişiye öldürttüğü öne sürülen şüpheli yakalandı.

21 Ekim 2015'te Kağıthane'de caddede yürüyen Murat Aydemir, kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan Aydemir, ambulansla hastaneye kaldırılırken kendisine O.Y ve yanındaki iki kişinin ateş açtığını söyledi. Aydemir, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, teknik ve fiziki takibin ardından Aydemir'in öldürülmesine ilişkin O.Y (42), A.Y (43) ve U.T'yi (27) gözaltına aldı. O.Y'nin Aydemir'i, babasının 1997'de öldürülmesinden sorumlu tuttuğu Ali D'yi öldürmesi için parayla kiraladığı ortaya çıktı.

Aydemir'in Ali D'ye 21 Şubat 2002'de Yeşilköy'de bir otelin önünde silahlı saldırı düzenlediği, Ali D'nin olaydan yaralı kurtulduğu tespit edildi. Bu saldırının ardından yeteri kadar para alamadığını savunan ve kendisine bakılmadığını düşünen Aydemir'in O.Y'yi 2013'te ayaklarından vurduğu öğrenildi. O.Y'nin, tehditlerine devam ettiği öne sürülen Aydemir'i öldürmek için. A.Y ve U.T'yi kiraladığı, olay günü üç kişinin aracın içinden Kemerburgaz Caddesi'nde yürüyen Aydemir'e ateş ettiği belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen üç şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. Ancak daha önceden kesinleşmiş hapis cezaları bulunan üç şüpheli cezaevine gönderildi. Öte yandan, 2013'te Aydemir tarafında ayaklarından vurulan O.Y'nin şube çıkışında koltuk değnekleriyle yürüdüğü görüldü.

2 aile arasında 38 yıl önce başlayan husumet
Şüphelilerden O.Y'nin babası Necati Y'nin 1978'de Muharrem D'yi öldürdüğü ve bu nedenle cezaevinde yattığı öğrenildi. Necati Y'nin cezaevinden çıkmasının ardından iki aile arasında husumetin başladığı, silahla yaralama olaylarının yaşandığı bildirildi. Necati Y'nin, 30 Eylül 1997'de oğlu O.Y ile araçta bulunduğu sırada silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybettiği belirtildi. Olayda yaralanan O.Y'nin, babasının intikamını almak için 2002'de Murat Aydemir'i kiralık katil olarak tuttuğu tespit edildi. ()

Kaynak: Birgun.net