AB ile yapılan geri kabul anlaşmasının ardından bugün Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan feribotlarla İzmir'in Dikili Limanı'na getirilen mülteciler, otobüslerle Kırklareli'ne gönderildi. Yaklaşık 7 saat süren yolcuğun ardından 43 mültecinin bulunduğu 2 otobüs, Kırklareli'nin Pehlivanköy İlçesi'ne ulaştı.

Kent merkezine yaklaşık 62 kilometre uzaklıktaki 2 bin 100 nüfuslu ilçede yapımı geçen 1 Nisan günü tamamlanan Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi'ne gelen mülteciler, barınma evine yerleştirildi.

BASININ GÖRÜNTÜ ALMASINA İZİN VERİLMEDİ

'nın aktardığına göre, Göç İdaresi ve polis ekipleri gazetecilerin görüntü almasını engellemek için iki otobüsü perde olarak kullandı. Otobüsten inerek valizlerini alan mülteciler daha sonra Geri Gönder Merkezi'ne alınarak sınır dışı işlemlerinin yapılacağı tarihe kadar kalacakları odalarına alındı.

198 MÜLTECİ YERLEŞTİRİLECEK

AB ile yapılan geri kabul anlaşması gereği Yunanistan'dan Türkiye'ye geri gönderilen 198 mültecinin bugün Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi'ne getirileceği, ilk 2 otobüsteki kafilede aralarında Afganistan, Pakistan ve Bangladeş uyruklu 43 kişinin yer aldığı belirtildi.

Kaynak: Birgun.net