Türkiye'nin Musul'daki başkonsolosluk binası, IŞİD'le mücadele çerçevesinde, koalisyona ait savaş uçakları tarafından bombalandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Haziran 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in işgali altında bulunan ve üst düzey DAEŞ teröristlerinin ikamet ettiği istihbaratı alınan Musul Başkonsolosluğu yerleşkesinin, 4 Nisan'da saat 03.00'de, DAEŞ'le Mücadele Uluslararası Koalisyonu üyesi ülkelere ait savaş uçakları tarafından hedef alınarak tahrip edildiği" ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu operasyonun hazılık ve bombardıman aşamasında Türkiye'nin görüşü ve onayının alındığı ifade edildi.

IŞİD’in Musul Başkonsolosluğu baskını, 11 Haziran 2014’de gerçekleşmişti. Özel harekat polisleri tarafından korunan konsolosluk binasına 900'den fazla IŞİD militanı tarafından yapılan baskında, Türkiye'nin o dönemki Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın da dahil olduğu 49 kişi rehin alınmıştı.
Uzun ve çetin süren pazarlıklar sonrası IŞİD’in elinde rehin tuttuğu 49 konsolosluk çalışanı, 20 Eylül 2014’te serbest kalarak sabaha karşı saat 05.00'te Türkiye’ye giriş yapmıştı.

Kaynak: Birgun.net