Darbe girişimi sonrası "Daha tehlikeli bir ülke görmemiştim" diyerek Türkiye'deki konser takvimini iptal eden dünyaca ünlü sanatçı Joan Baez, gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaptı.

Açıklamasına "Kamuoyuna ve Türkiye’de çok sevdiğim arkadaşlarıma," diye başlayan Baez, "Türkiye’deki konserlerimi iptal ettiğim açıklamaya gelen tepkileri gördükten sonra, sözlerim nedeniyle üzülen, sinirlenen, hakarete uğramış hisseden veya kafası karışan herkesten özür dilerim." ifadelerini kullandı.

Baez'in açıklaması şöyle devam etti: "Bu ifadeler, Türkiye’de olan bitenleri televizyondan takip ederkenki hislerimi yansıtıyor. Sözlerim çok düşünülmüş, diplomatik ifadeler değildi. Açıkça anladım ki, bazı gözlemlerimi kendime saklayabilirmişim. Konserlerimi iptal etme kararı, alması çok zor ve acı bir karardı, bu yüzden geç karar verebildim. Orada olmayı çok istiyordum ve müzisyenlerim olmadan konser verebilsem kesinlikle gelirdim. Ama ekibimden kimseye benimle gelmesi için ısrar edemezdim. Dayanışma amacıyla yazdığım mektubun destek olmaktansa yaralayıcı olduğunu gördüm. Bu yüzden tekrar özür diliyorum. Sevgiyle, Joan Baez"

Kaynak: Birgun.net