Alman haber portalı Spiegel Online, Türkiye'de darbe soruşturması kapsamında gözaltına alınan Türkiye kökenli Alman vatandaşının serbest bırakıldığını duyurdu.

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre, Alman Dışişleri Bakanlığı da söz konusu haberi doğruladı ve 48 yaşındaki kadının serbest bırakıldığını açıkladı. Alman vatandaşı olan kadının 25 yaşındaki kızının da ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı bildirilmişti.

Alman vatandaşı kadının yaklaşık iki hafta önce gözaltına alınmasının ardından Alman Dışişleri Bakanlığı devreye girmişti. Bakanlık, “Ankara'daki Alman Büyükelçiliği, gözaltına alındığı tarihten bu yana hem onunla hem de Türk mercileriyle iletişim halinde” açıklaması yapılmıştı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Markus Ederer de hafta başında Türkiye'ye yaptığı ziyarette konuyu gündeme getirmişti. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, “Dışişleri Bakanlığı gözaltına alınan Alman vatandaşının serbest bırakılmasını memnuniyetle karşılamakta ve darbe girişimi sonrasındaki süreçte hukuk devleti ilkelerine bağlı kalınması gerektiği çağrısını yinelemektedir” denildi.

Birkaç yıl önce Türkiye'ye taşınan Alman vatandaşı kadının hangi gerekçeyle gözaltına alındığı belirsizliğini koruyor. Çeşitli haberlerde gözaltına alınan kadının Gülen cemaati bağlantılı bir dernekle ilişkileri olduğu iddia ediliyor. Söz konusu kişinin Güneybatı Almanya'da uzun yıllar yaşadığı, iki çocuğunun da sadece Alman vatandaşı olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Birgun.net