Güneydoğu'daki operasyonlar ve sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek amacıyla "Bu suça ortak olmayacağız" adlı bildiriyi imzalayan akademisyenlerden biri olan Esra Mungan Nokta dergisinden Fatih Vural'ın sorularını yanıtladı. "Ben bu ülkede farklı farklı insanlarla, barış içinde ve eşit olarak yaşamak istiyorum" diyen Mungan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "vatandaşlıktan çıkarma" açıklamlarına "Biz buraya aitiz ve bizi vatandaşlıktan çıkarmak kimsenin aklının ucundan dahi geçmesin" şeklinde konuştu.

Esra Mungan, Muzaffer Kaya, Kıvanç Ersoy ve Meral Camcı, bu bildiriyi okudukları için 40 gün boyunca hapis yatmışlardı.

Hedeflerinden birinin de Kürt bölgelerinde akademik nöbet tutmak olduğunu belirten Mungan, işten çıkarılan akademisyen meslektaşlarının üniversiteleri önünde açık ders vermeyi planladıklarını da belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sizler ne doğunun ne de buraların adresini bilemeyecek kadar cahilsiniz" sözlerine de, "pek çoğumuz defalarca Kürt coğrafyasını ziyaret ettik" diye cevap verdi.

Bundan sonra yapmak istediklerinden birinin Meclis'teki muhalefet partileriyle görüşmek olduğunu dile getiren Mungan, Türkiye'deki akademik çalışmaların güvenlik eksenli politikalar yüzünden baskıya maruz kaldığını belirterek bunun düzelmesi yönünde çalışacaklarını açıkladı.

Kaynak: Birgun.net