Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, Türkiye ile Rusya'nın Suriye konusunda görüşmeleri düzenli hale getirmesi gerektiğini söyledi ve Ankara'nın Suriye'deki siyasi geçiş sürecinde, Şam yönetiminin katılımına karşı çıkmadığını söyledi.

BBC Türkçe'de yer alan Rus TASS haber ajansının aktardığı habere göre Yardım ayrıca, iki ülke arasında Suriye konusunda iletişimin artırılacağını kaydetti.

İki ülkenin kriz durumunda bile görüşlerinin bir gecede değişmeyeceğini belirten Yardım, Suriye konusunda siyasi diyalogun sağlandığını belirtti.

TASS'a göre Büyükelçi Yardım, "Halep'teki durum ve diğer meseleler mümkün olan en kısa sürede çözülmeli" dedi ve Suriye'ye ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Tüm sorunlar tartışıldı, çalışma konusunda uzlaştık. Bu sorunla ilgili iletişimimizi artırmak için anlaştık."

"Bu toplantılar düzenli hale getirilmesi ve gelecek günlerde, mümkün olan en kısa sürede başlamalı."

"Birkaç konuda farklı bakış açılarımız var ama Suriye'yi tek bir devlet olarak ve tek bir siyasi yapı olarak muhafaza etmek için birleştik."

Çavuşoğlu: IŞİD'e karşı Rusya'yla ortak operasyon

TASS ayrıca, Yardım'ın, Suriye'deki siyasi geçiş sürecinde Suriye yönetiminin yer almasına Ankara'nın karşı çıkmadığını ifade etti.

Rus RIA haber ajansının da aktardığına göre Büyükelçi Yardım, "Türk hükümetinin, Suriye'deki krizin çözümü için görüşmelere, mevcut Suriye yönetiminin katılabileceği inancında" olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da NTV televizyon kanalında yaptığı açıklamada IŞİD'e karşı mücadelede Türkiye'nin Rusya'ya ortak hareket etme çağrısında bulunduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, "Ayrıntıları görüşeceğiz. Biz her zaman Rusya'ya DAEŞ'e karşı operasyonları beraber yürütme çağrısı yaptık" dedi.

Kaynak: Birgun.net