Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde yağış beklenmiyor. Bütün bölgeler az bulutlu, zamanla Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege parçalı bulutlu geçecek.

Hava sıcaklığı ise Türkiye genelinde 3 ile 6 derece artacak. Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli esecek.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yurttaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

SİS UYARISI

Kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarı yapıldı.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Az bulutlu, zamanla batı kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgar, bölgenin batısında yer yer kuvvetli olacak.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kıyı kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgar, öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege kıyılarında, gece saatlerinde Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olacak.

AKDENİZ: Az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU:Az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ:Az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu geçecek. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.


Kaynak: Birgun.net