İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde kalıp kalmayacağının oylanacağı 23 Haziran'daki referandum öncesi bu ülkede Türkiye tartışması alevlendi. AB'den ayrılma yönünde kampanya yürüten Vote Leave (Ayrılığa Oy Ver) adlı blok, “Türkiye'nin AB üyeliği nedeniyle, Türkiye vatandaşlarının ulusal güvenliğe tehdit oluşturacağını” öne sürdü.

Blok, yarından itibaren Türkiye’yle ilgili bir kampanya afişi kullanmaya başlayacak. Afişte, “Türkiye (nüfusu 76 milyon) AB’ye katılıyor. Ayrılğa Oy Ver, denetimi yeniden eline al” deniyor.


Blokun açıklamasında, “Türkiye’de doğum oranı o kadar yüksek ki, sadece sekiz yıl içinde, İngiltere nüfusuna Türkiye’den bir milyon kişi katılabilir” ifadesi yer alıyor.

Başbakan David Cameron ise İngiltere'nin AB'de kalmasını istiyor ve Vote Leave kampanyasında Türkiye ile ilgili yanıltıcı bilgilerin yer aldığını iddia ediyor. Sky News'a konuşan Cameron, “Mevcut ilerleme hızıyla Türkiye’nin üyeliği 3000 yılını bulur. Bunun gerçekleşmesi ihtimali bile onlarca yıl alacak ve o zamanda bile hayır diyebilecek durumda olacağız" dedi.

Adalet Bakanı Michael Gove'un öncülük yaptığı Vote Leave kampanyasına beş kabine üyesi de destek veriyor.

Kaynak: Birgun.net