Ülkenin en büyük işçi konfederasyonu Türk-İş, Özel İstihdam Bürolarına işçi kiralama yetkisi veren ve 10 milyon insanı kiralık işçi haline getirebileceği söylenen yasa tasarısı Meclis Genel Kurulu’na getirilene dek, harekete geçmeyi düşünmüyor. Türk-İş yöneticisi Nazmi Irgat, tasarının kısa sürede Meclis Genel Kurulu’na getirilmesini beklemediklerini, getirilirse Türk-İş Başkanlar Kurulu’nu toplayacaklarını ve Başkanlar Kurulu’nda alınacak kararlar doğrultusunda hareket edeceklerini söyledi.

Tasarıya karşı DİSK üyesi işçiler eylemlerini sürdürürken, geçen haftalarda 5 günlük imza kampanyası düzenleyen Türk-İş’in bundan sonra nasıl bir mücadele yürüteceği merak konusuydu. Türk-İş temsilcileri, yaptıkları açıklamalarda, imza kampanyasının yalnızca bir başlangıç olduğunu, tasarı geri çekilmezse daha etkin eylemliliklere imza atacaklarını ifade etmişti, ancak bu eylemliliklerin ne olacağı konusu hâlâ netlik kazanmadı. Son olarak milletvekillerine mektup yazarak tasarının olumsuzluklarını anlatan Türk-İş’in, bundan sonrası için bir eylem kararı almadığı, tasarının Genel Kurul gündemine getirilmesini bekleyeceği öğrenildi.

İmza, mektup, bekleyiş…

BirGün’e konuşan Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, şunları kaydetti: “Henüz aldığımız bir karar yok. En son milletvekillerine ve grup başkanlarına tasarının olumsuzluklarıyla ilgili mektup yazdık. Tasarının kısa sürede Meclis Genel Kurulu’na gelmeyeceğini düşünüyoruz, hele Ankara’da yaşanan bu son olaydan sonra. Ama gelecek olursa Başkanlar Kurulu’nu Ankara’ya çağıracağız ve ne yapacağımıza, eylem biçimlerine Başkanlar Kurulu karar verecek. Başkanlar Kurulu ne karar alırsa onu uygulayacağız.”

Irgat, “Tasarının Meclis Genel Kurulu’na getirilmesi beklenirse, geç kalınmış olmaz mı?” şeklindeki sorumuza ise “Geç olmaz, o sıra yapacağımızı yaparız” yanıtını verdi.

Kaynak: Birgun.net