Kamuoyunun gündemine çocuk tecavüzleri ile giren Ensar Vakfı'nın sponsorlarından Turkcell, şirkete yönelen tepkilerin yoğunlaşması üzerine uzun süren sessizliğini bozdu. Turkcell, vakıflara değil gençlere destek olma amacında olduklarını öne sürerek "desteğe devam edeceklerini" duyurdu.

Konu hakkında açıklama yapan GSM firması Turkcell, "bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızın eğitimini desteklemek amacıyla bugüne kadar çok sayıda projeye imza attık" ifadeleriyle başladığı açıklamasında Ensar Vakfı'na değil gençlere ve eğitime destek verdiğini öne sürdü.

Verdikleri bursları ve eğitim kampanyalarını anlatan Turkcell, tecavüz skandalıyla ilgili de "Saygıdeğer kamuoyumuzun bilmesini isteriz ki, doğrudan öğrencilerimize giden burslarla, biz herhangi bir vakfı, derneği veya sivil toplum kuruluşunu değil, öğrencilerimizin eğitimini destekliyoruz. Son günlerde açığa çıkan olaylar, toplumumuzu olduğu gibi bizi de üzmüştür. Sorumluların gereken cezaları almaları bizim de en kuvvetli dileğimizdir" dedi.

DESTEĞE DEVAM

Vakıf adı vermeden 'desteklerini' sürdüreceğini ifade eden Turkcell; "Bununla birlikte, ülkemizin geleceğinin garantisi olan gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net