DENİZ COŞAN

Hürriyet gazetesinden Çınar Oskay ve Sebati Karakurt geçtiğimiz günlerde hazırladığı ve ses getiren özenli Küba yazı dizisinde Türk Büyükelçisi’ne de söz vermiş.

Türkiye Büyükelçisi Hasan Servet Öktem’in sözleri ise ilginç. Küba’daki iş yapışın yavaşlığından, bürokrasinin çokluğundan dem vurarak konuya giren Öktem şunları söylüyor: “Olağanüstü bir potansiyel var. Sağlık, eğitim gayet iyi. Buradaki bir liseyi inceleyin, pırıl pırıl bir sistem. Parlak bir öğrenciyseniz sistem size her şeyi sunuyor. Tıkır tıkır işliyor. Güvenlik sorunu yok. Aşırı güvenli bir yer burası. Müzik, spor ve diplomaside çok başarılılar. Ekvador’da volkan patlıyor, ertesi gün yardım uçağı kalkıyor.”

Bu başarıların paraya değil insana değer veren sosyal devlet mantığından ve özel mülkiyet rekabetinin, zenginlik yarışının olmamasından kaynaklandığını anlamayan Öktem sözlerini şöyle sürdürmüş: “Ama komünist rejimle ekonomi yürümüyor. Zenginlerden korkuyorlar. Mesela yakındaki Dominik Cumhuriyeti’ne gidin, her yer inşaat. Burada tek bir inşaat göremezsiniz. 5 yıldızlı otel ihtiyacı var.”

Kaynak: Birgun.net