İstanbul’da sokaktan çevirdikleri turistleri anlaşmalı eğlence mekânlarına götürüp fahiş hesap ödeten, itiraz edeni ise darp eden ‘hanutçu’ çetesi çökertildi

İstanbul Fatih’e bağlı Kemalpaşa Mahallesi’nde 29 Eylül günü bir işyeri önünde 6 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan İran uyruklu 40 yaşındaki H.K. hayatını kaybetti. Yanındaki 29 yaşındaki P.M. ise ağır yaralı olarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olayı araştıran Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri, saldırının arkasında Beyoğlu, Fatih ve Şişli’de turistleri anlaşmalı eğlence mekânlarına götürüp fahiş hesap ödeten bir çetenin olduğunu belirledi. ‘Hanutçu’ çete üyelerinin yoldan çevirdikleri turistleri kandırıp hesaba itiraz edenleri darp ettiği anlaşıldı.

Polis pusu kurdu

Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre, turistlerin başbelası haline gelen çete üyelerinin, bıçakladıkları turistlerin sağlık durumunu öğrenmek için Haseki Hastanesi’ne bir gözcü gönderdiği belirlenince polis harekete geçti. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tüm girişlerine sivil polisler pusu kurdu. 2 İranlının sağlık durumunu öğrenmek isteyen çetenin gözcüsü gözaltına alındı. Zanlının sorgusunda, çete lideri Erol Satılmış ve 4 adamının adresleri tespit edildi.

5’i tutuklandı

Yapılan operasyonda, Erol Satılmış’ın da aralarında bulunduğu 6 kişilik çete suç delili bıçaklarla birlikte gözaltına alındı. Polisteki işlemleri tamamlanan çete üyelerinden Satılmış’la 4 adamı tutuklandı.

Antalya'nın bu yıl kaybettiği turist sayısı: 4 milyon 104 bin 685

Kaynak: Birgun.net