AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, darbe girişiminin ardından başlayan gözaltı ve tasfiye dalgasının 'cadı avına' dönüştüğü yorumunu yapan muhalefet partilerini “Cadı avı başladı diye avı mı bırakacağız?” diye eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL’in ardından memurları, gazetecileri, akademisyenleri ve öğretmenleri etkileyen tasfiyelerin ‘cadı avı’na dönüştüğünü belirtmiş, “Bu cadı avı daha nereye kadar gidecek?” diye sormuştu. Meclis'te bir grup gazeteciyle bir araya gelen Turan, Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine 'meydan okudu'.

'Cadı avı demek FETÖ'ye destektir'

‘Cadı avı’ söyleminin ‘FETÖ’ye destek’ anlamına geldiğini savunan Turan, şu ifadeleri kullandı; “Cadı avı başladı diye avı mı bırakacağız? Adım atmayacak mıyız? Elbette atacağız, hata olursa revize ederiz. Şu anda devletin yanında olmak durumundayız. Eğer örgüt sizin söylemlerinizden destek buluyorsa, yanlış yerde duruyorsunuz demektir. Bu söylemin FETÖ’cülere psikolojik destek sağlayacağını düşünüyorum.”

Bu süreçte herkesin devletin yanında olması gerektiğini de söyleyen Turan, Kılıçdaroğlu’nu ’15 Temmuz’daki darbe karşıtı duruşu’na davet etti.

'Hataya anlayış gösterilmeli'

Muhalefetin ve kamuoyunun görevden almalara karşı gösterdikleri eleştirilere ise Turan, şu yanıtı verdi; “Bir savaştan bahsediyoruz. Bu örgütün en büyük özelliği kendini gizleyerek var olmaya çalışması. PKK'lılar 'Ben PKK'lıyım' derken, burada 'Ben buyum' diyen yok. Bunlar iyi çocuk rollerine giriyorlar. O nedenle 70 kişinin görevden alındığı bir yerde hata yapılması doğaldır. Bin-iki bin kişinin yanlışlıkla alınması olağanüstü bir hata değildir. Yüzde 1'lik hatayı anlayışla karşılamak lazım."

'Selahattin Gülen, Fetullah Demirtaş'

AKP'li Turan, iktidar karşıtı söylemleri nedeniyle hedef haline getirilen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı da es geçmedi. Bülent Turan, FETÖ ile PKK arasında bir fark olmadığını belirtirken, Selahattin Demirtaş ile Fethullah Gülen için de, “Selahattin Gülen, Fetullah Demirtaş. Bunların yok birbirlerinden farkı” benzetmesinde bulundu.

Kaynak: Birgun.net