KÜBRA DENİZ - BERK ASKAR

OHAL kapsamında alınan Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde, ‘milli güvenliğe tehdit oluşturduğu gerekçesiyle’ kapatılan kurumlardan biri de İstanbul Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi oldu. Merkez, 25 Temmuz Cumartesi günü, Sağlık Müdürlüğü, Kaymakamlık ve Maliye’den gelen ekipler tarafından Gülen Cemaati’ne destek olduğu iddiasıyla el konularak kapatıldı.

Cemaat ile ilgimiz yok
11 yıl önce kurulan ve İstanbul Taksim’de faaliyet gösteren İstanbul Tüp Bebek Merkezi’nin yüzde 61.5’lik hissesiyle en büyük ortağı olan Ermeni doktor Aret Kamar, BirGün’e konuştu. Kamar, Cemaat ile hiçbir alakalarının olmadığını kaydederek, ortada hukuki bir durumun olmadığını savundu.

Kamar, “Adli süreçle sonlanmasını beklersek birkaç sene bekleriz. Hastanemiz Bakanlar Kurulu kararı ile kapatıldığı için neye istinaden kapatıldığını da bilemiyoruz. FETÖ/PDY’ye destek olduğumuz iddiasıyla kapatıldığını öğrendik. Böyle bir yapılanma ile alakamız olmadığını Bakanlar Kurulu nezdinde dillendirmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar somut herhangi bir adım atamadık. Bu yapıyla hiçbir bağlantımız söz konusu olamaz. Ancak merkezimiz Bakanlar Kurulu kararıyla kapatıldığı için mahkeme, avukat hiçbir girişimde bulunamıyoruz” diye konuştu.

‘İşsiz kaldık’
Sadece istihbarattan alınan bir bilgiyle merkezlerinin kapatıldığını, hastanede hemşire, doktor ve personel olarak 77 kişinin çalıştığını ifade eden Kamar işsiz kaldıklarını sözlerine ekledi. Kamar, “İçindeki malı mülkü, tıbbi aletler her şey yağmalanıp hazineye aktarıldı. Kasadaki parayı da aldılar. Geride hiçbir şey kalmadı” diye konuştu.

‘Hastalarımız ve bizler mağduruz’
Kamar, hastanelerinde bulunan embriyoları başka hastanelere nakletmek zorunda kaldıklarını belirterek, “Hasta ve hastane onayı ile nakledilmesi gerekirken, gerekli izinler alınmadan embriyolar devlet eliyle başka hastanelere nakledildi. Hasta dosyaları ile ilgili de hiçbir onay alınmadı. Tamamen devlet kararıyla bir gün içinde gelindi ve bütün hasta dosyaları ve embriyolara el konulup nakledildi. Embriyoların hepsi Koç Üniversitesi’ne taşındı. Mahrem dosyalarına el koymaları oldu. 40 bin hastanın dosyasına el konuldu. Hastalarımız ve bizler mağduruz ” dedi.

Kaynak: Birgun.net