BURCU CANSU

Tunceli Üniversitesi’nde Rektörlük ve Dekanlık eliyle Barış İçin Akademisyenler Bildirgesi’ne imza atan akademisyenlere “kıskaç” altına alındı. Tunceli Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Doçent Doktor Candan Badem, Dekanlık tarafından 14 Ocak'ta açılan Barış İçin Akademisyenler (BAK) soruşturmasının “sağlıklı yürütülmesi” gerekçesiyle tarih bölümü başkanlığından alındı. Tunceli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Veysel Demir’e de hakkında yürütülen disiplin soruşturması kapsamında Rektörlük’ten gelen tebliğ ile 3 ay görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

BİRGÜN’e konuşan Doçent Doktor Candan Badem, “Yıllık izindeydim, geldiğimde elektronik belge sistemiyle yazı geldiğini gördüm. Bana gönderilen yazıda, ‘Hakkınızda yürütülen disiplin soruşturması nedeniyle soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi için tarih bölümü başkanlığı görevinizden alındınız’ ibaresi yer alıyordu. 6 ay boyunca süren soruşturmada bir şey yokken 20 Temmuz’da görevime son verildi” dedi.

YÖK’ün, rektörlüklerden soruşturmaların sonuçlandırılmasını istediğini duyduklarını bildiren Badem, ‘’Henüz bizim soruşturma komisyonu raporu verilmedi. Komisyon ne rapor verirse versin Rektör karar verecek. Eğer bizim için memuriyetten atılma istenirse YÖK’e gidecek. Şuan da OHAL fırsatçılığı var. Gergin bekleyiş içerisindeyiz” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net