ZEYNEP KURAY / [email protected]
@zeynokuray

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, TSK’nin, ÖSO’ya bağlı cihatçı güçler ve koalisyon güçleri ile başlattığı Cerablus operasyonuna ilişkin BirGün’e konuştu. Tuncel, 6’ıncı gününe giren söz konusu operasyon için “Çözümsüzlüğü derinleştirecek” dedi. Operasyon için ‘Bu açık bir işgaldir” diyen Tuncel şöyle devam etti: “Asıl hedef burada iddia edildiği gibi IŞİD değil, Kürtler ve Suriye Demokratik Güçleri’dir (SDG). AKP Hükümeti SDG’nin IŞİD’e karşı elde ettiği kazanımlardan rahatsız olmuştur. Amaçları orada bir tampon bölge oluşturarak bu başarılı ilerleyişi engellemek. Bu çok ciddi bir sorun. AKP Hükümeti, Suriye’deki savaşın sonlanması için dile getirilen demokratik çözüm önerisine YPG kontrolündeki mevzileri vurarak cevap veriyor.”

Dostluk fırsatını yine teptiler

Tuncel, “AKP Hükümeti Kürtleri düşman olarak değil , dost olarak görüp hem Suriye’de demokratik bir çözüm, hem de aynı zamanda Türkiye’deki çatışmalı ortamını yatıştırma fırsatını yakalamışken, bu fırsatı yine tepti” diye devam etti.

ABD ikili oynuyor

ABD’nin söz konusu operasyon için ‘ikili oynadığını’ ifaden eden Tuncel, “Ortadoğu’da yaşanan hiçbir gelişme emperyalist güçlerden bağımsız değil. Son gelişmelerin altında da kesinlikle bu güçlerin paylaşım hesapları yatıyor. ABD kendi çıkarlarını kullanıyor. Bunların ipiyle kuyuya inilmemesi gerekiyor. Dolayısıyla Türkiye bir an önce halklarıyla adalet ve barışı içeren bir çözüm stratejisine girmelidir” dedi.

Kaynak: Birgun.net