15 Temmuz sonrası başlayan ve her gün devam eden operasyonlar dün de sürdü. Operasyonlar kapsamında çok sayıda kişi hakkında gözaltı ve tutuklama kararı verildi. İşadamlarına ve askerlere yönelik operasyonlar dün öne çıkarken kamuoyunun tepkisini çeken uygulamalar da sürdü. Demokrat kimliği ile bilinen ve insan hakları davalarının önde gelen temsilcilerinden Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlara dün operasyon yapıldı. ÇHD tarafından yapılan açıklamada ‘Faşizme karşı mücadelemizden ödün vermeyeceğiz’ denildi.

Askerler için gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” soruşturması kapsamında, 6 general, 43 subay ve bu askerler ile irtibatlı örgütte “abi” pozisyonunda olan sivillerin de aralarında bulunduğu 85 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar koordinesinde savcı Can Tuncay tarafından yürütülen Gülen Cemaati’ne yönelik soruşturması kapsamında, alınan bir tanık beyanı ve yenil deliller doğrultusunda harekete geçildi.

TSK içindeki “kripto” FETÖ şüphelisi askerlere yönelik soruşturmada, aralarında 6 general, 43 subay ve bu askerler ile irtibatlı örgütte “abi” pozisyonunda olan sivillerin de aralarında bulunduğu 85 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Savcılığın talimatını alan emniyet ekipleri, İstanbul merkezli 18 ilde operasyon gerçekleştiriyor. Ayrıca şüphelilerin hakimlikçe alınan karar doğrultusunda ikametlerinde arama işlemleri de yapıldı. Soruşturma kapsamında, dün akşam saatlerine kadar 4 şüpheli gözaltına alındı.

‘Hainler mezarlığı’ da kurtaramadı!

15 Temmuz soruşturması kapsamında işadamlarına yönelik yeni tutuklamalar gerçekleşti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Faruk Güllü’nün de aralarında olduğu 27 işadamı tutuklandı.

Tutuklananlar arasında Nejat Güllü ve Kadir Topbaş’ın darbe girişimi sonrası darbeye karıştığı iddia edilen isimlerin defnedildiği ‘hainler mezarlığı’nın mimarı olarak bilinen damadı Ömer Faruk Kavurmacı da bulunuyor. İstanbul merkezli 18 ilde, FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik operasyon başlatılmıştı.

Gözaltı kararı verilmişti

18 Ağustos’ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü ve Faruk Güllüoğlu Baklavaları’nın sahibi Faruk Güllü’nün de aralarında bulunduğu 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Dün ise TUSKON Başkanı Rızanur Meral’in de aralarında bulunduğu 114 iş insanı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

KCK davası hâkimi fındık bahçesinde yakalandı

İstanbul’da 2011 yılında 205 Kürt siyasetçi ve 46 gazetecinin yargılandığı kamuoyunda KCK davaları’ olarak bilinen davalara bakan Özel Yetkili Mahkeme’nin üye hakimi Kazım Kahyaoğlu, 15 Temmuz Darbe Girişimi soruşturmasından tutuklandı.

Ordu’da saklandığı fındık bahçesinde yakalanan Kahyaoğlu, soruşturmanın yürütüldüğü Sakarya’ya götürüldü. Kahyaoğlu, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce “FETÖ üyesi olmak” ve “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçlarından tutuklandı. Kahyaoğlu, adliyeye çıkartıldığı sırada gazetecilere, “KCK’lileri yargılayan mahkeme başkanı şu anda tutuklandı, siz de reklam yapın” dedi.

Kaynak: Birgun.net