İzinlerin kaldırıldığı Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) bugün “tehdit mesaisi” yapılacak ve tüm personel işbaşında olacak.

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da bu mesajlara konuşmalarında atıflarda bulunarak önlem alındığını dile getirdi.


Yeni bir darbe girişimine ihtimal verilmemesine karşın bazı sabotaj girişimlerinin olabileceği iddiaları üzerine TSK ihtiyat olarak bazı önlemler aldı. Bu kapsamda tüm kıta ve karargâhlarda çalışan personelin bugün mesai başında olması zorunluluğu getirildi.

Sosyal medyadan başlayarak yayılan bu söylenti nedeniyle bugün tüm askeri personel “tehdit mesaisi” yapacak. Askeri kaynaklar, hafta sonu tatilinin muvazzaf personel için diğer devlet memurları gibi resmi tatil olmadığını, yalnızca izinli sayıldıklarına dikkat çekti. Askeri hukukçular, “Askeri personelin tabi olduğu yasaya göre zaten 24 saat birlik ya da karargâhta bulundurulabilir. Hafta sonu da görevden izinli sayılırlar. Şimdi bir günlüğüne izinler kaldırılmış olarak düşünülebilir” bilgisini verdi.


Kaynak: Birgun.net