GÖKAY BAŞCAN

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin okul müdürüne sırtını dönerek protesto etmesinin ardından yayımladıkları bildiri tüm Türkiye’de yankı buldu. Mersin Tevfik Sırrı Gür Lisesi öğrencileri de bildiri yayımlayarak mücadeleye ortak oldu.

Tevfik Sır Gür Lisesi öğrencileri ve mezunları eğitimdeki gerici kuşatmaya ve yandaş müdürlere karşı bildiri yayımladı. “Gericiliğe karşı sıra arkadaşlarımızla her zaman dayanışmayı büyüteceğiz. Gericilere, Ensarcılara, tacizcilere karşı gelecek bizim” denilen bildiride 4+4+4 eğitim sisteminden Mersin’in pilot bölge olarak seçildiği 4 gün okula 1 gün camiye projesine birçok gerici proje hazırlandığı vurgulandı ve bunlara karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Tevfik Sırrı Gür Lisesi öğrencileri ve mezunlarının yayımladığı bildiri şöyle:

“Ülkemiz yıllardır gericiliğin kuşatması altına alınmaya çalışılmakta, eğitim sistemimizin de bunun üzerinden yeniden kurgulanmak istenmektedir. 4+4+4 eğitim modeliyle çocuk işçiliğinin ve çocuk evliliklerinin önünü açanların, kentimizdeki okullarda kadın ve erkek öğrencilerin 45 santimetreden daha fazla yakalaşamayacağı kararlarını alanların, oyun çağında çocukları 4 gün okula 1 gün camiye götürenlerin, yani bir bütün halinde ülkenin saraylarından başlayıp en alt tabakalarına kadar uzanan bir gericileşme zincirinin parçalanması için bir kıvılcım da biz yakıyoruz.

Tevfik Sırrı Gür Lisesi öğrenciler ve mezunları olarak gençliğin muhalefetinin alacağı bütün kararlarda üzerimize ne düşerse yapacağımızı, gericilere karşı sıra arkadaşlarımızla her zaman dayanışmayı büyüteceğimizi kamuoyuna açıklıyoruz. Gericilere, Ensarcılara, tacizcilere karşı gelecek bizim.”

Kaynak: Birgun.net