BERK ASKAR

Hükümetin başarısız darbe girişiminin ardından kamu kurumlarında başlatığı tasfiye sürecinin ‘cadı avı'na dönüşeceği kaygısı sürerken 17 yıllık TRT çalışanı ve KESK Haber-Sen yöneticisi Mehmet Demir de açığa alındı. Durumu ‘tam bir maskaralık’ olarak niteleyen Demir, Gülen Cemaati’yle bir bağının olmadığını, açığa alınmasının ardında 22 yıldır kurum kapsamında sürdürdüğü sendikal faaliyetlerin olduğunu söyledi.

BirGün'e konuşan Demir "TRT'de 300 ile 370 kişi arasında personel açığa alındı. Açığa alınan isimler hakkında hem idari soruşturma açıldı hem de haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Açığa alındığımızı telefonla öğrendik ve genel merkeze gelip hakkımızdaki yazıyı almamız istendi. FETÖ/PDY bağlantılı olup açığa alınanlar listesinde ismim vardı. Kurum kimliklerimizi teslim ettik. Şu an için açıktayız ve ifade için çağrılmayı bekliyoruz. Soruşturma tamamlanana kadar açıkta kalacağız" dedi.

Uygulama akıl ve mantık dışı

Cemaatle ilişkili isimlerin, TRT’de AKP tarafından üst düzey görevlere getirildiğini vurgulayan Demir şöyle devam etti: Şu an mücadele verdikleri FETÖ üyelerini TRT’de en yetkili pozisyonlara getiren AKP iktidarı. Bu insanlar daire başkanı, genel müdür, haber müdürü iken biz bu kişilerin keyfi uygulamalarından, tarafgirliğinden çok fazla mağdur olduk ve soruşturmalar atlattık. Ben o dönemde disiplin soruşturmaları geçirdim. Maaşımda kesintiye gidildi. Disiplin cezamı dava açarak kaldırttım. Sürülen arkadaşlarımız oldu. Gülen cemaatinin faaliyetlerinin birinci derece mağdurlarından olan bizleri şimdi FETÖ’cü olduğumuz iddiasıyla açığa almak absürt bir uygulama bile değil, akıl ve mantık dışı. Hakkımızdaki soruşturmalar çabuk sonuçlanacaktır çünkü biliyorsunuz aceleleri var.

‘Bedel ödetiyorlar’

Yıllardır cemaat gibi örgütlere karşı mücadele verdiğini hatırlatan Demir, açığa alınanlar arasında cemaatçilerin olduğu gibi demokratların da olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: Açığa alınanlar arasında mutlaka cemaatçiler var ama benim gibi yıllardır bu örgüte karşı sendikal mücadele veren demokratlar da var. Hazır temizlik varken kimi katarsak kardır olarak düşünüyorlar büyük ihtimalle. Akademisyenler, gazeteciler, yargı mensupları, sanatçılar bedel ödüyor. Bağıra bağıra AKP yandaşıyım dememenin bedelini ödüyor.

Kaynak: Birgun.net