CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, hükümete yakınlığıyla bilinen troll hesaplarını TBMM gündemine taşıdı. Tanrıkulu, troller için bir troll havuzu oluşturulduğunu ve bu havuzdaki hesap sahiplerine 800 lira ile 4 bin lira arasında ücret ödendiği iddialarını Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sordu.

Sezgin Tanrıkulu, “Hükümete muhalif olarak görülen vatandaşlara sosyal medyada küfür eden, karalayan, iftira atan, fişleyen trol hesaplara aylık maaş bağlandığı iddia edilmektedir. İlgili hesaplar için, “trol havuzu oluşturulduğu”, bu havuzdan ise hesapların sahiplerine 800 lira ile 4 bin lira arasında ücret ödendiği, bazı öne çıkan trollerin devlette kadro ile ödüllendirildiği yine iddialar arasındadır. Bürokraside, muhalefet partilerinde, basında Hükümete muhalif olarak görülen toplumun her kesiminden insanlar sosyal medyada “trol hesaplar” tarafından bilinçli ve sistematik bir şekilde karalama kampanyasına tabi tutulmaktadır” diyerek şu soruların yanıtını istedi:

1. Hükümete muhalif olarak görülen vatandaşlara sosyal medyada küfür eden, karalayan, iftira atan, fişleyen trol hesaplara aylık maaş bağlandığı iddiası doğru mudur?

2. İlgili hesaplar için, “trol havuzu oluşturulduğu”, bu havuzdan ise hesapların sahiplerine 800 lira ile 4 bin lira arasında ücret ödendiği iddiası doğru mudur?

3. Bürokraside, muhalefet partilerinde, basında Hükümete muhalif olarak görülen toplumun her kesiminden insanlara sosyal medyada bilinçli ve sistematik bir şekilde karalama kampanyası yapılması için “trol hesap” sahiplerine talimat verildiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu talimat kim ya da kimler tarafından verilmiştir?

4. Son 1 yılda “trol hesap” sahiplerinin sosyal medyada yürüttükleri kampanyalara bağlı performansları doğrultusunda fazladan ücret aldıkları iddiası doğru mudur?

5. Bürokraside, muhalefet partilerinde, basında Hükümete muhalif olarak görülen toplumun her kesiminden insana hakaret eden, muhalif gazeteciler için “gözaltı listesi” hazırlayan sosyal medya hesapları ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

6. Türkiye genelinde tehdit, şantaj, iftira, karalama mesajları gerekçesiyle kapatılan toplam sosyal medya hesabı sayısı kaçtır?

Kaynak: Birgun.net