Trabzon’da çalışan kadınları bir araya getirmek için bir festival organize edilecek. 1. Trabzon Kadın Festivali’nde, film gösterimleri, fotoğraf sergileri, şiir ve kitap söyleşileri, panel gibi etkinliklerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanacak.

Sözcü'de yer alan habere göre ‘Kadın Gibi Yaşa’ sloganı ile festival hazırlığını gerçekleştiren kadınlar adına açıklama yapan Bahar Bostan, “Bizim festivalimizin farkı öncelikle dayanışmayı ele alan bir festival olması. Festivalin amacı sanatta, medyada, üretimde aktif olan kadınların görünürlüğünü arttırmak istiyoruz. Sanat atölyeleri, beden atölyeleri, müzik, edebiyat,spor olacak. Kadının mağduriyetini odağımıza almayacağız, kadının gücünü odağımıza alıyoruz. Bizim için önemli olan üreten kadın olacak.” dedi.

Trabzon'un cazıları

Festival organizatörlerinden Nilüfer Akgün ise festivalin bütün kadın öğelerinin bulunduğu etkinlik olacağını belirtti. 20 kişilik bir kadın grubu ile festival hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade eden Akgün, “Biz kendimize Trabzon’un cazıları diyoruz. Feministlere cadı deniyor. Biz ise cazılığı kabul ediyoruz. Erkek egemenliğine karşı olan kadınlara hep cadı denmiş. Yerel ağızda ise cazı deniyor. Biz de kendimize cazı diyoruz.” diye konuştu.

1. Trabzon Kadın Festivali 4-5-6 Mart tarihinde Trabzon Sanatevi’nde gerçekleştirilecek.

Kaynak: Birgun.net