Birleşik Haziran Hareketi Trabzon'da 12 Haziran Pazar günü "Laiklik, Anayasa Tartışmaları ve Mücadele Yolları" konulu bir panel düzenledi. Nurgül Yakupoğlu'nun yürütücülüğünü yaptığı panelde CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı ve Haziran Hareketi Türkiye Yürütme Üyesi Gamze Yücesan-Özdemir konuşmacıydılar.

Panelin açılış konuşmasını yapan Trabzon Haziran Hareketi Yürütme Üyesi Muhammet İkinci, "Bu paneli Gezi'de çocuklarını kaybetmiş annelere, ezilen, ötekileştirilen tüm kadınlara atfediyoruz. Ve bunun için bugün Trabzon'dan bu zihniyete en iyi cevabı vermek üzere kürsüyü kadın arkadaşlara bırakıyoruz" dedi.

Panelde ilk konuşmacı olan Zeynek Altıok Akatlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Anneliği reddeden kadın eksiktir, yarımdır' sözlerine tepki göstererek, "Her birimize tek tek düşman olanların iktidarında Cumhuriyetimizi, haklarımızı, özgürlüklerimizi, laikliği, en temel kazanımları yeniden kazanma zorunda bırakıldığımız bir dönemdeyiz. Elbette bu kazanımı hep birlikte yapacağız. O nedenle de umudu hep birlikte büyüteceğiz." dedi.

Sonra söz alan Gamze Yücesan-Özdemir, toplumda bir çözülme süreci yaşandığını ve bunu aşabilecek tek yolun ortak bir memleket düşüne sahip çıkmak olduğunu vurguladı. Yücesan-Özdemir şöyle dedi: " Halk sınıfları siyasetini ararken, onlara bir memleket düşünün imkanını ve sorumluluğunu yaratmak gerekiyor. Diğer bir deyişle, halk sınıflarını ortak bir yaşam için ören sol/sosyalist devrimci mirası yüklenmek ve bu yolda devam etmek gerekiyor. Çocuklarımıza bırakacağımız ne hanımız, ne hamamımız ne de Sarayımız var, ama onurumuz, şerefimiz ve sözümüz var: Memleket düşümüzden vazgeçmeyeceğiz!"

Salondan gelen katkı, eleştiri ve yorumların ardından panel, "Bir şeyler değişecekse, bu değişim Trabzon'dan başlayacak" denilmesiyle son buldu.

Kaynak: Birgun.net