Trabzonspor- Fenerbahçe maçındaki olayların ardından, yerel yönetimler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bir araya gelerek bildiri yayınladı. Bildiriyi okuyan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Böylesi bir saldırı hadisesinin Trabzon'da yaşanmasından ötürü son derece büyük bir üzüntü yaşıyor, hakem ve kamuoyundan özür diliyoruz. Ve bu çirkin davranışı kınıyoruz" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında 89. dakikada çıkan olaylardan sonra siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda katılımcı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bir araya geldi. Topluluk adına konuşan ve yaşanan olaylardan ötürü üzüntüleri dile getiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 24 Nisan 2016 tarihinde oynanan karşılaşmada Fenerbahçe'nin bazı oyuncularının Trabzonspor taraftarlarınca alkışlandığını söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, şöyle dedi:

"Karşılaşmanın son bölümlerinde deniz tarafındaki kale arkasının bir bölümünde seyirci hareketlenmesi yaşanmış, sonrasında da 17 yaşında bir kişi maçın yardımcı hakemine fiili saldırıda bulunmuştur. Böylesi bir saldırı hadisesinin Trabzon'da yaşanmasından ötürü son derece büyük bir üzüntü yaşıyor, hakem ve kamuoyundan özür diliyoruz. Ve bu çirkin davranışı kınıyoruz."

"SAVUNULACAK YANI YOK"

Her türlü şiddete karşı olduklarını ve bu tür holiganlıkların kabul edilemeyeceğini ifade eden Gümrükçüoğlu şöyle devam etti:

"Bu saldırı olayının savunulacak hiçbir yanı yoktur. Bu ve benzeri saldırıların herhangi bir mazeret üretilerek haklı gösterilemeyeceğini ifade ediyoruz. Her türlü şiddete karşı olduğumuzu ve maruz kaldığımız haksızlıkların dile getirilmesinde de zor kullanmaya başvurulamayacağını tekrar ediyoruz. Şehrimizi ve Trabzonspor'umuzu bu ve benzeri şiddet olaylarının esir alamayacağını, bu şehir halkının holiganlıkları hiçbir zaman kabul etmeyeceğini ve bünyesinden söküp atacağını buradan ilan ediyoruz. Trabzon ve Trabzonspor camiası olarak şiddete teslim olmayacağız. Yapılmakta olan adli, idari, sportif incelemeler olayları ve varsa arka planını toplumunun önüne koyacaktır."

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, seyirciler arasında yer alan bir veya birkaç kişinin yaptığı bu tür bir eylemi büyük Trabzonspor camiasına ve hatta Trabzon şehrine ve halkına mal etme gayretinde olanları da üzüntü ile izlediklerini kaydededek, bunları "Ön yargılı çirkin bir davranış" olarak nitelediklerini söyledi. Gümrükçüoğlu "Bu ve benzeri olaylar üzerinden Trabzon şehri ve Trabzonspor üzerinde hesap yapanları da kamuoyunun takdirine iletiyoruz. Trabzon, insan sevgisinin ve uygarlığın şehridir. Bu özelliğini bundan sonraki dönemlere de taşıyacaktır. Barış, Kardeşlik ve hoşgörü şehri Trabzon'dan tüm ülkeye ve dünyaya sevgi ve dostluk duygularımızı gönderiyoruz” diye ekledi.

Kaynak: Birgun.net