SELİN TEKİN

CHP’li Avcılar Belediyesi’ne bağlı taşeron Tomurcuk firmasında üç vardiya olarak çalışan temizlik işçileri, yaklaşık iki aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesi ve işten atılan temizlik işçisi arkadaşlarının işe geri alınması talebiyle pazar günü iş bırakma eylemine başladı. Belediye ve taşeron işçiler, devam eden eylemin ardından dün saat 15.00’da bir araya geldi. Görüşmede işçilerin kullandığı alanlarla ilgili sorunlarla belediye meclis üyelerinin ilgileneceği bildirildi. Bunun üzerine görüşmenin ardından işçiler yeniden işbaşı yaptı ancak görüşmenin hemen ardından 10 işçinin işten çıkarıldığı haberi geldi. Bunun üzerine işçiler direniş devam etme kararı aldı.


BirGün’e açıklamada bulunan Haziran Hareketi Emek Komisyonu’ndan Yakup Özaslantürk, pazar günü gerçekleşen direnişi kırmak için belediyenin 15 Afgan ve Suriyeli işçiyi sigortasız çalıştırdığını söyledi.

‘Direnişi kırmaya çalıştılar’

Özaslantürk, direnişin sürdüğü saatlerde gazetemize şu açıklamayı yaptı: “Şu an 300 işçi direnişte. Pazar akşamı işçiler ve şoförler iş bırakınca belediye memuru Aydın Er ve firma çavuşları gibi şoförlük belgesi olmayanlar çöp arabalarını dışarı çıkardı. Dün direnişi kırmak için 15 kadar sigortasız Afgan ve Suriyeli işçi getirip çöplerin bir kısmı toplatıldı. İşçilerin dün sabah maaşları yattı ama işçiler direnişe devam kararı aldılar.”

Kaynak: Birgun.net