SEVGİM DENİZALTI

Uşak’ta, İzmir Kalkınma Ajansı’nın yüklenici firma olduğu TOKİ konut inşaatında çalışan 70’i aşkın taşeron işçisi, üç aydır ücretlerini alamadıkları için geçen çarşamba gününden bu yana şantiyede iş durdurma eylemi yapıyor. İşçiler bugün de polis tehdidine karşın şantiyede bekleyişlerini sürdürüyor. Öte yandan taşeron firmanın işçilerden yalnızca 6’sını sigortaya bildirdiği ortaya çıktı.

BirGün’e konuşan işçilerden Uğur Çelik, Mehmet Korkankorkmaz adlı taşeron firmanın kendilerine dün itibariyle ödeme yapma sözü verdiğini, ancak alacaklarının çok altında bir ödeme yapmak istemesi nedeniyle eylemi sürdürme kararı aldıklarını açıkladı. Polisin kendilerini “Ya bu parayı kabul edin ya da müdahale edip sizi şantiyeden çıkarırız” diyerek tehdit ettiğini anlatan Çelik, “Yalnızca 6 işçiye sigorta yapmışlar, SGK’ya şikâyette bulunduk. Polise de söyledik, SGK müfettişleri gelip burada bir iki gün içinde inceleme yapacak. Bekliyoruz” dedi.

OHAL kapsamında polise verildiği söylenen bir yetkiye dayanarak taşeron firma yetkilileriyle görüşmelerinin üç ay boyunca yasaklandığını da söyleyen Çelik, “Dolayısıyla bizim muhatabımız asıl yüklenici firma olan İzmir Kalkınma Ajansı. Ajansın paramızı ödemesini istiyoruz, ancak onlar da topu taşeron firmaya atıyor” diye konuştu.

Çelik, haklarını tam olarak alana dek eylemi sürdüreceklerini duyurdu.


Kaynak: Birgun.net