Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, Banka Asya'da 2 milyar TL civarındaki mevduattan 950 milyon lirasının sigortalı olduğunu belirterek, "Bunun dışındaki mevduatlar sigortalı değil. Bankanın bütün alacaklılarını tatmin edecek malvarlığı olduğunu tahmin ediyoruz." dedi

Bank Asya'yı satma konusunda çaba gösterdiklerini ifade eden Gül, "15 Temmuz günü, müşteri çıkmaması hasebiyle bankanın tasfiyesi kararını pazartesi günü (18 Temmuz) alacaktık ki darbe kalkışması oldu. Bu konu da çok enteresan..." şeklinde konuştu.

Bank Asya hisse senedi sahiplerine ödeme yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya Gül, "Bank Asya hissedarları hak sahibi. Bunlar ne zaman hak sahibi olacak? Tasfiye sonucunda... Bir artık oluşursa bu tutar bütün hissedarlara payları ölçüsünde dağıtılacak. Hisse sahiplerinin bir kısmı terör örgütü ile irtibatlı olmaları sebebiyle başka yargısal süreçler beklenecek. Bu kişilerle ilgili paralar bekletilecek. Mudilerde de böyle bir durum varsa o paralar da bekletilecek." yanıtını verdi.

Kaynak: Birgun.net