DENİZ AYHAN

15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından, 21 Temmuz günü ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) ile Türkiye’nin sivil bir darbe yaşamaya başladığını belirten TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, "Darbe girişimi bulunmaz bir fırsata çevrildiğini" ve diktanın yolunun açıldığı vurguladı.

Koramaz, OHAL süresince 11 bininin eğitim emekçisi olmak üzere on binlerce kamu emekçisinin görevden alındığını, televizyon kanallarının karartıldığını ve baskıların arttığını hatırlattı. Temel hak ve özgürlüklerin ortadan kaldırıldığı, toplumun ilerici kesimlerine dönük saldırıların arttığı, emekçilerin kazanılmış haklarının ellerinden alındığı, işçilerin grev haklarının engellendiği, şiddetin tüm boyutları ile arttığı bir süreç haline gelindiğini ifade eden Koramaz, OHAL’in uzatılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

AKP’nin, OHAL’i tüm iktidar dönemi boyunca elde edemediklerini elde etmek, çıkaramadığı kanunları çıkarmak ve toplumsal muhalefetin her katmanını susturmak için kendi çıkarlarına uygun olarak kullandığını ifade eden Koramaz, “Böylesine uzun bir OHAL, ülkenin demokrasiden tamamen uzaklaştırılması ve diktatörlüğe teslim edilmesi demektir” dedi.

Kaynak: Birgun.net