BİRGÜN/ANKARA

Meslek odalarına yönelik iktidarın saldırıları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta hedef gösterdiği meslek odalarına yönelik karalama kampanyası çerçevesinde Yeni Akit Gazetesi sürmanşetten "Darbe Ürünü İhanet Odaları" başlıklı haber yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile meslek odalarını hedef alan Yeni Akit'in haberine TMMOB’ye bağlı odalardan tepki açıklaması geldi. TMMOB’ye bağlı odaların tarafından ortak açıklama yapılarak , “İktidarın mevzuatımızı değiştirme girişimleri ve Yeni Akit Gazetesi’nin yalanları, bizleri ülkemizden, halkımızdan yana, rant karşıtı mücadelemizden alıkoyamayacak” denildi.

Erdoğan hedef gösterdi, Yeni Akit yalanları sıraladı

TMMOB’ye bağlı odalardan yapılan ortak açıklamada, hiç kimsenin odaları mesleki kamusal, toplumsal, mesleki yararları savunmaktan alıkoyacağı kaydedilerek şu ifadelere yer verildi:

“Erdoğan’ın 5 Nisan’da yaptığı konuşma, Türkiye Barolar Birliği (TBB), TMMOB, TTB ve diğer meslek kuruluşlarının mevzuatını değiştirme çalışmalarının bu yıl içinde gündeme geleceğini göstermektedir. İktidarın militan gazetesi Yeni Akit de Erdoğan’ın 5 Nisan’daki sözlerinden hareketle yandaş camialarında kamuoyu oluşturmak amacıyla 9 Nisan’dan itibaren akla hayale sığmayacak karalamaları içeren bir yazı dizisi başlattı. ‘Darbe ürünü ihanet odaları’, ‘Odalar adeta Ali kıran, baş kesen’, ‘Hedefleri millî irade’, ‘Odalarda çözüm nisbî temsilde’ vb. manşetler atıldı.

TMMOB ve bağlı 24 meslek odasına yalan, iftira, hakaret ve suçlamalarda bulunulmasının nedeni, TMMOB ve bağlı odalar olarak tarih, kültür, doğa, kent, kır, enerji, maden, tarım, gıda rantları önünde engel oluşturmamızdır. Sanayisizleştirme sürecine, serbestleştirmelere, özelleştirmelere, yeraltı-yerüstü zenginliklerinin talanına dur dememizdir.

AKP iktidarının TMMOB ve odaları üzerinde vesayet kurmak üzere yaptığı tüm düzenlemelerin geri alınması, yeni girişimlerin teşhiri, odaların özerk ve bağımsız yapılarının güçlendirilmesi, kamu-toplum yararı, kamusal hizmet, kamusal denetim için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Ne iktidarın baskıları ne de yandaş medyasının yalan ve tehditleri bizleri kamusal, toplumsal, mesleki yararları savunmaktan ve gerçekleri teşhir etmekten alıkoyamayacaktır. Meslek Odaları susmadı, susmaz; güneş balçıkla sıvanamaz.”

Kaynak: Birgun.net