BİRGÜN/ANKARA

OHAL sürecinde çıkarılan KHK kapsamında, TÜRKSAT, Hayatın Sesi TV, Denge TV, Jiyan TV, Zarok TV ve Van TV’nin de aralarında bulunduğu 12’ye yakın televizyon kanalı ve radyonun yayını durduruldu. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Hayatın Sesi Televizyonun da aralarında bulunduğu 12’ye yakın televizyon kanalı ve radyo yayınının durdurulmasının kabul edilemez olduğu üzerinde durdu.

TMMOB özgür basının yanında
Yazılı açıklama yayımlayan Koramaz, “Siyasi iktidar, Hayatın Sesi kanalına RTÜK aracılığıyla bir süredir uyguladığı para cezaları ve idari cezalardan sonra şimdi de kanalı Türksat yayınından çıkartmıştır. Hayatın Sesi televizyonunun yayının OHAL kapsamında KHK’lara dayandırılarak Başbakanlık emri ile Türksat yayınından çıkartılması kabul edilemez.

AKP, OHAL’i muhalif kesimler üzerinde baskı kurma aracı olarak kullanmakta, basını da bu yolla hizaya çekmek istemektedir. Emekçilerin sesi olan ‘Hayatın Sesi’ televizyonunun sesi susturulamaz. İktidarın, basın üzerindeki baskısı kabul edilemez. TMMOB, her zaman özgür basının yanında olacaktır” ifadelerini kaydetti.

Kaynak: Birgun.net