Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda görevli Prof.Dr. M.S. kedisinin köpekler tarafından boğulmasının ardından bir köpeği bıçaklayarak öldürdü.

Hürriyet’te yer alan habere göre, 11 Eylül günü Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde bulunan lojmanlarda yaşayan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda görevli Prof.Dr. M.S.’nin evde beslediği kedisi dışarı çıkınca, köpekler tarafından boğuldu. Prof.Dr. M.S. lojmanın önünde bir köpeği bıçaklayarak öldürdü.

Change.org’ta “O profesör görevden alınsın “ sloganı ile başlayanimza kampanyası hayvanseverlerin desteğini bekliyor.

Yaşanan olay tanık olanlar Kocaeli Doğa ve Hayvan Hakları Savunucuları Derneği’ne şikayette bulundu. Kocaeli Doğa ve Hayvan Hakları Savunucuları Derneği olaya tanık olanları dinledikten sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’ne şikayette bulundu. Dernek, köpeğin ölümüne sebep olması nedeniyle M.S.’nin cezalandırılmasını istedi.

“Önüne gelen ilk köpeği bıçaklamış!”

Kocaeli Doğa ve Hayvan Hakları Savunucuları Derneği BaşkanıTülay Çetin, "Olay 11 Eylül gecesi gerçekleşiyor. Biz bayramın üçüncü günü bu ihbarı aldık. Tanıklardan birisiydi ihbarı yapan kişi. Diğer lojman sakinleri de bu olaya tanık oluyorlar. Hatta ’yapma, etme’ şeklinde inanılmaz bir şekilde bağırış ve çağırış oluyor. Ama şahsı durduramıyorlar. Kız arkadaşının kedisi evden bir şekilde dışarıya çıkmış. Fakat hiçbir şekilde farkına varmamışlar. Gece misafirlerini geçirirken kapıda kedilerinin ölüsünü buluyorlar. Ama bu kedi öldürülen köpek tarafından mı zarar verildi? Bu konuyla ilgili bir tanık yok ve kendileri de tanık değiller. Öfkeyle hemen evin içerisine girip önüne gelen ilk köpeği bıçaklamaya başlıyor. Karşınızdaki bir hekim, nereye darbe vuracağını çok iyi bilebilecek bir insan. Hayvan yaşamını yitiriyor" açıklamasını yaptı.

Bayram tatilinin ardından şikayette bulunduklarını söyleyen Tülay Çetin, "Gerekli başvuruları yaptık ilgili muhataplara. Geçen Salı günü Orman ve Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne ikinci bir başvuruda bulunduk. Gerçekten kabul edilemez. Karşınızdaki bir hekim. Dolayısıyla öfkesine sahip olamayan, bir de uzmanlık alanı nöroloji olduğu için biz daha fazla şeyler beklerdik kendisinden. Dün itibariyle meslekten men edilmesiyle ilgili imza kampanyası başlattık. Önümüzdeki günlerde de bunu sahaya taşıyıp ıslak imzaya çevirip tüm imzaları ilgili bakanlıklara kargo ile göndereceğiz. Karşımızda bir profesör, bir hekim, Hipokrat yemini etmiş biri var. Suçlu dahi olsa böyle bir davranış sergilemesi bizleri inanılmaz üzdü ve şaşırttı. Biz tabi yazışmalarımızda güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesini ve o saatte lojman güvenlik görevlisinin ifadesinin alınmasını, genel anlamda olay tanıklarının hepsinin beyanlarının alınmasını talep ettik" dedi.

“Köpek beni ısıracaktı”

M.S. köpeğin kendisini ısıracağını iddia ederek "Kendi beslediğim kedi ve köpeğim var. Olay gecesi yaklaşık 5 aydır beslediğim kedimin kapımın önünde boynu dişlenmiş, öldürülmüş bir şekilde buldum. Mutfaktan bıçak aldım. Lojman çevresindeki köpekleri kovaladım. Evime girmek üzereyken havlayarak önümü kesen bir köpek ayağıma temas edince paniğe kapıldım. Beni ısıracağını zannederek insani refleks gösterdim. Çok korkmuştum, olayın şokuyla da kendimi korumak için bıçakla bir kez vurdum. Çok üzüldüm aslında, böyle biri değilim. Kedimin öldüğünü görünce bir anlık kendimi kaybettim. 8 yıldır lojmanda oturuyorum. Şahitlerim var. Kendimin de köpeği olduğu için sokak köpeklerini de zaman zaman besliyorum. Lojmanda birçok kişi köpeklerden rahatsız olup şikayetlerini belirtmesine rağmen ben bir kez bile şikayet etmedim. Çünkü kendim de köpek besliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net