Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı.

Genel Kurul Divan Başkanlığına TGS Genel Başkanı Uğur Güç, Divan üyeliklerine Mustafa Mayda, Deniz Çağlayan seçildi.

Saygı duruşunun ardından açılış konuşması yapan TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, gazeteciler açısından zor bir üç yıl geçirildiklerini kaydetti. Cezaevlerinde 37 gazetecinin bulunduğunu, yüzlerce gazeteci hakkında davalar açıldığını belirten Durmuş, gazetecilerin adliye koridorlarında haberlerini savunmak zorunda bırakıldıklarını, gazetelere, televizyon kanallarında hukuksuz biçimde kayyumlar atandığını, bu sebeplerden ötürü 180 ülke arasında basın özgürlüğü sıralamasında Türkiye'nin 151. sırada olduğunu dile getirdi.

"Basın özgür olmadan demokrasi olmaz" diyen Durmuş, basın özgürlüğü için gazeteciler arasındaki dayanışmayı daha da arttırmak gerektiğini söyledi.

Üç yıl içinde TGS Genel Merkez Yönetimi ile birlikte 6 işyerinde örgütlenme çalışmalarını tamamlayıp buralarda çalışan üyeleri toplusözleşme düzenine geçirdiklerini ifade eden Durmuş, gazetecilerin toplusözleşmeli çalışabilmeleri için örgütlenme çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. Genel kurulda daha sonra seçimlere geçildi. TGS İstanbul Şubesinin yeni yönetimi Gökhan Durmuş, Sevgim Denizaltı, Ali Acar, Elif Akgül ve Sezim Özadalı oldu.

Kaynak: Birgun.net