RABİA YILMAZ - [email protected]
@rabiaylmaz

Liselerden birbiri ardına gelen 'gericiliğe karşı' açıklamalarına karşı okul yönetimleri, Erdoğan'ın "Bunca hadiseden ders almayan birilerinin, hala liseleri, üniversiteleri kaşıyarak, yeni huzursuzluklar peşinde koştuklarını biliyoruz” sözlerinden de cesaret alarak harekete geçirdi. Samsun Anadolu Lisesi'nde bildiriye imza atan öğrenciler, öğretmenler ve mezunlar okul idaresi tarafından tehdit edildi. Okul idaresi bununla da yetinmedi terörle mücadele ekiplerini okula çağırdı!

Okul yönetimi tarafından okula çağrılan Terörle Mücadele ekiplerinin okul içerisinde dolaşması ve okul idaresi öğrencileri tehdit etmesi kameralara yansıdı.

Polis velilerimiz de var
Gazetemizin ulaştığı Müdür Yardımcısı Mehmet İnce iddiaları reddederken, kendisini ''Herhangi bir şey herhangi bir sıkıntımız yok. Asılsız bir durum. Bizim polis velilerimiz de var. Onlar illa ki bir şey için geldiler anlamına gelmiyor bu. Olabilir onlar gelmiştir'' sözleriyle bulundu.

Okul idaresinin yıldırma politikası uyguladığını ve sınıfta bırakmakla tehdit ettiğini belirten Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri ''Haftasonu eğitim olmamasına karşı, o günler de doldurularak, devamsızlığımız 30 güne çıkarılmış. Pazartesi sabahı, mezun arkadaşlarımızla okula geldik. Hiçbir eylem veya provakasyon amacımız olmadan bir araya gelip, bildirinin mezunlar tarafından yayımlandığını, bizim de destek verdiğimizi, hiç kimsenin de bu konuda suçlu olmadığını belirtecektik. Ayrıca idari yöneticilerle konuşup, onlara durumu açıklayacaktık. Ancak müdür yardımcılarının saldırısına uğradık. Arkadaşlarımızın üzerine yürüdüler, bağırdılar ve hakaret ettiler. Daha sonra öğrenciler okula zorla sokuldu, mezun arkadaşlarımızda okuldan atıldı'' diye konuştular.

'Neyle suçlandığımızı bilmiyoruz'
Yaklaşık 1 saat sonra Terörle Mücadele ekiplerinin okula geldiğini aktaran öğrenciler sözlerini şöyle sürdürdüler:
''Terörle mücadelenin ardından çevik kuvvet ve sivil polisler de geldi. Öğrencilerin sorularına cevap vermiyorlar, biz neyle suçlandığımızı dahi bilmiyoruz. Sınıf defterleri idarede saklanıyor. Sınıflara gönderilmiyor. Yoklamalar değiştiriliyor ve bu bildiriye destek veren öğrenciler yok yazılmaya çalışılıyor. Bir müdür yardımcısının bir öğretmeni arayarak isim verdiği ve 'O öğrenciyi yok yaz. Zaten bizim için önemi yok. Devamsızlıktan kalması lazım' dediğini öğrendik ve o bahsi geçen arkadaşımız yok yazılıyor. İdarenin daha önce revirde yattığımız için ya da başka bir gerekçeyle yazdığı izinler var, onları dahi değiştirip devamsızlık olarak yazıyorlar. Ben dahil birçok arkadaşımız bu sorunla karşı karşıya. İzin ve geç kalma kağıtları ortada yok. Bizler de sınıf defterlerini görmeden ifade vermeyeceğimiz söyledik. İdare ise bize, 'Sınıf defterlerinin sizinle ilgisi yok. Onlar bizde kalacak' dedi. Biz de ifade vermeyi reddettik ve bunu da idareye bildirdik. İdare bizlere karşı sert tavırlar içerisinde ve öğrencilerin sorularına asla cevap verilmiyor. ''

Kaynak: Birgun.net