HABER MERKEZİ

TEOG yerleştirme sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 15-29 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılan TEOG tercihlerinin sonuçlarının 8 Ağustos olan ilan tarihi 12 Ağustos olarak değişti.

Daha önce 8 Ağustos yani bugün açıklanacağı duyurulan TEOG sonuçları, tercih süresinin uzatılması gerekçesiyle ertelendi. Böylelikle yerleştirme takvimi tamamen değişti.

Heyecanlı bekleyiş biraz daha uzadı. 15-29 Temmuz 2016 tarihleri arasında TEOG tercihlerini yapan öğrenciler, arama motoru Google'da "TEOG tercihleri ne zaman açıklanacak?" sorgusu ile her gün milyonlarca arama yapıyolar.

8 Ağustos’ta yerleştirme sonuçlarının ilan tarihi 12 Ağustos’a çekildi. Yeni takvime göre, boş kontenjanlar 15 Ağustos’ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1’inci nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, 2’nci nakil başvuruları 22-26 Ağustos´ta, 3’üncü nakil başvuruları 29 Ağustos- 2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecek.

Kaynak: Birgun.net