TEOG nakil başvurusunda son güne gelinirken öğrenciler ve veliler puan bazına göre eğitim bazında ve yakınlık olarak en iyi okulu seçmeye çalışacaklar. Çoğu okul nakil olarak kontenjan dolduğundan ötürü başvuru kabul etmiyor. TEOG başvurusunda dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? TEOG nakil başvurusu sonuçları ne zaman açıklanacak?

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavı yapıldı, sınav sonucu açıklandı, TEOG boş kontenjan birinci ve ikinci tercihler yapıldı her iki tercihin sonuçları açıklandı. MEB, TEOG boş kontenjan başvurusunu son kez açıyor. Öğrenci kazandığı okuldan memnun değilse, istediği okulu kazanamadıysa, açık liseye kaydı olduysa, üçüncü kez (son kez) başvurabilme hakkına sahip.

TEOG boş kontenjan Son başvuru başlangıç tarihi: 29 Ağustos 2016 Pazartesi

Son başvuru bitiş tarihi: 2 Eylül 2016 Cuma

TEOG nakil başvurusu sonuçları: 5 Eylül 2016

Son başvuruda hangi okul tiplerine başvuru yapılabilir?

Son başvuru hakkını E-Okul üzerinden yapmak mümkün. Kontenjanı dolu olan okullara başvuru yapılamaz. Sistem üzerinden hangi okulda açık kaldıysa, ile ve okul türüne başvuru yapılabilir. Burada asl olan boş kontenjanı olan okullardaki öğretim kalitesini araştırmak ve ona göre başvuru yapmaktır. Taban puanın esas olduğu sistemde puan olarak yeterliyse öğrenci başvuru yapabilir.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR

TEOG başvuru ve sonuçları bitmeye az bir zaman kala velilerin ve öğrencilerin en çok merak ettiği soru. Okullar geç açılacak, okullar ekimde açılacak, tam zamanı belli değil tarzında sosyal medyada birçok iddialar gündeme gelmişti. Milli Eğitim Bakanlığı, bu iddiaları son vermek amacıyla okul takvimini kendi sitesinden yayımladı. Buna göre;

Okullar 19 Eylül 2016 Pazartesi günü açılıyor; 20 Ocak 2017 Cuma günü ilk dönem bitiyor.

Yarıyıl tatili 23 Ocak 2017 Pazartesi günü başlıyor, 3 Şubat 2017 Cuma günü tatil bitiyor.

Okulların ikinci dönemi 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlıyor. 9 Haziran 2017 Cuma günü eğitim-öğretim sona eriyor.

Kaynak: Birgun.net