Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) yerleştirmeleri kapsamında 3’üncü kez yapılan nakil uygulamasının sonuçları bugün açıklandı.

TEOG 3. nakil sonuçlarını öğrenmek için - http://www.meb.gov.tr/sinavlar/sorgu/oks/2016_TEOG_YERLES_EK_3_trysqwx/Teog_Frm_2016.asp

Tüm öğrencilerin katılımına açık TEOG nakilleri de böylece son buluyor. Son kez, yalnızca açık liseye yerleşen öğrenciler için il ve ilçe komisyonlarınca nakil uygulaması yapılacak. Bu nakiller için başvurular 5-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek, sonuçlar da 9 Eylül’de açıklanacak. Bu uygulamada da açık liseden örgün eğitime geçemeyen öğrenciler için özel okul seçenek olarak kalacak.

TEOG'DA AÇIK UÇLU YAZILI SINAV DÖNEMİ GELİYOR

Bakanlık, geçen aylarda Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) da 2017’de yapabileceğini açıkladığı açık uçlu sorularla ilgili düzenleme yaptı. Yönergeye, uzun süredir üzerinde çalıştığı açık uçlu sorularla ilgili bir madde ekleyen bakanlık, bu soru tarzıyla sınav yapılmasının yolunu açtı. Buna göre, merkezi sınavlarda çoktan seçmelilerin yanı sıra açık uçlu ve boşluk doldurmacalı sorular da kullanılabilecek. Böylece Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında da açık uçlu soru kullanılmasıın önü açıldı.

AÇIK LİSEDE KALIRSANIZ NE OLACAK?

Bu durumdaki öğrenciler için son kez il ve ilçe nakil komisyonları nakil uygulaması yapacak. Sadece açık liseye kaydedilenlerin katılacağı bu uygulamada da bir örgün eğitim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler için seçenek özel okul olacak.

Kaynak: Birgun.net