Haremlik selamlık uygulamadan da vazgeçilen gençlik kamplarına artık kız öğrenciler kabul edilmiyor. Ancak kamplardaki uygulama bununla da sınırlı kalmıyor. Kamplarda artık sportif ve sanatsal faaliyetlere yer verilmediği gibi hiçbir sosyal aktivite de gerçekleştirilmiyor. Bunun yerine tamamen din eğitimi veriliyor.

Cihatçı nesil özlemi

İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak yıllardır hizmet veren Çeşme Paşalimanı Gençlik Kampı’ndaki uygulamalar her alanda gerici eğitimin ne boyuta geldiğini ve neredeyse bir cihatçı nesil yetiştirme özleminde olunduğunu gösteriyor.

‘İçerde ne oluyor bilmiyoruz

Gençlik kampı bünyesinde yaşananlar çevre sakinleri tarafından endişeyle karşılanırken, şu bilgiler veriliyor: “4 yıl önce buraya, çevre illerden kızlı erkekli gençler gelirdi. Ancak 4 yıl önce kamp, haremlik selamlık uygulamasına döndü. Bir dönem erkek, bir dönem kız öğrenciler gelmeye başladı. Ne var ki geçen yıl kız öğrencileri getirmekten tamamen vazgeçtiler.”

Tek tip yeşil kıyafetler

Paşalimanı Kampı’nda yaşanlara dair detaylı bilgiler de veriliyor: “Bu yıl ise çok daha farklı bir uygulamaya gidildi. Kamp gençlik kampı olmaktan tamamen uzaklaştı. İçinde bir cami bulunmadığı halde imam atandı. 5 vakit ezan okunuyor. Hiç durmadan sala veriliyor. Cuma günleri, tamamen Kuran ve ilahiler duyuluyor. Hiç ara verilmiyor. Geçmişte sadece Ege bölgesinden çocuklar getirilirdi. Şimdi her yerden yaşları 12 ila 18 arasındaki erkek öğrenci getiriyorlar. Erkek çocukları tek tip giydiriliyor. Dışarıda onları yeşil tişörtlerle görüyoruz.”

Kampta ne tür bir eğitim veriliyor?

Halkın endişelerini dinleyen CHP de Çeşme Paşalimanı Gençlik Kampı ile ilgili olarak Meclis’e soru önergesi verdi. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

- Camisi olmayan bir kampa imam atandıysa bunun nedeni ne?

- Tüm gençlik kamplarına imam ataması yapılıyor mu?

- Kampta an itibarıyla herhangi bir spor ya da sanat eğitmeni var mıdır, yoksa nedeni nedir?

- Bu kamp sadece bir dini eğitim merkezi haline mi dönüştürüldü?

- Bu kampta ne tür eğitimler veriliyor?

Kaynak: Birgun.net