CANER AKTAN

Kocaeli'de Körfez Kız Meslek Lisesi'nde okuyan 11. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki K.A. isimli öğrenci, her gün okula gitmek için Körfez'in köylerinden biri olan Kalburcu Köyü'nden ilçe merkezine gidip geliyordu. K.A, aynı köyde bulunan B. Y. isimli şahıs tarafından bir yıl önce ormanlık arazide tecavüzüne uğradı. Tecavüz olayının daha sonraki süreçlerde de devam tehditle devam ettiği belirlendi.

HAMİLE KALDI
Daha sonra evli ve iki çocuk babası olduğu belirtilen ve Sevindikli'de yaşayan ve akrabaları olduğu belirtilen F. B. isimli bir başka şahıs da K.A'ya tecavüz etti. Yaşanan bu olayın ardından K.A yine hamile kaldı. K.A, 9 Şubat 2016 tarihinde Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada 22 haftalık hamile olduğu anlaşıldı. Olaydan haberdar olan aile hemen durumu önce jandarmaya, daha sonra adli makamlara kızına zorla tecavüz edildiğini belirterek şikâyetçi oldu.



SAVCILIKTAN SKANDAL KARAR
K.A'nın karnında bulunan bebek, ailesinin isteği ile kürtajla alındı. Cumhuriyet Savcılığı öğrenciye tecavüz ettiği belirtilen F.B. ile B.Y. isimli şahısların ifadesini aldı. Savcılıktaki ifadelerinde F.B., "Kızın gönlü ile ben birlikte oldum” derken, B.Y. isimli şahıs, “Bana iftira atılıyor. Ben kimseyle cinsel ilişkiye girmedim” dedi. Bu ifadeler doğrultusunda Körfez Cumhuriyet Savcılığı 'Kovuşturmaya gerek yok' diye karar verdi.

HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUZ
Önce tecavüze uğrayan, daha sonra hamile kalan ve şimdi de kayıp olan çocuklarını her yerde arayan anne S.A ile baba N.A, "Kızımızın hayatından endişe ediyoruz. Kızımızın kanına giren, onu kandıran, Yarımca'da kızıma tecavüz eden F.B. isimli şahsın yanında olduğundan şüpheleniyoruz. Ama bize ‘Kızınız benim yanımda değil’ diyor. Kızımızın hayatından endişe ediyoruz. Güvenlik güçleri bana 'kızınızı bulun. Fotoğrafını çekin. Bize getirin. Biz baskın düzenleyelim' diyor. Böyle bir şey olur mu? Biz mağduruz. Biz perişanız. Kızımızı kandırarak kızımızla birlikte olan bu kişilerde de şikâyetçiyiz" dedi.

Kaynak: Birgun.net