BİRGÜN/ANKARA

TSBD, olağanüstü hal kapsamında çıkartılan 672 sayılı KHK ile demokrat ve ilerici akademisyenlerin meslekten çıkartılmasına tepki gösterdi ve “kaygı verici” dedi.

Türk Sosyal Bilimler Derneği’nden (TSBD) yapılan yazılı açıklamada, çağdaş, demokrat ve ilerici akademisyenlerin meslekten çıkartılmasıyla ilgili olarak “Büyük zorluklarla yetişen çağdaş, demokrat ve ilerici bilim insanlarını akademiden uzaklaştırmak ve güvencesizleştirmek ülkemizin bugününü ve geleceğini tehdit etmektedir” denildi.

“Akademinin geleceği, ülkemizin geleceğidir” başlıklı açıklamada üniversitelerde demokrasi, laiklik ve özgürlükten yana olan bilim insanlarına dönük işten çıkarmalar ve düzenlemelerin kaygı verici olduğu belirtildi.

Türk Sosyal Bilimler Derneği’nin, ilerici ve demokrat akademisyenlere yönelik tüm düzenlemelere karşı olduğunu ve akademinin geleceğinin ülkenin geleceği olduğu vurgulandı. Darbeye karşı demokrasiyi, sermayeye ve sömürüye karşı emeği ve doğayı, gericiliğe karşı laikliği savunan akademisyenlerin üniversitelerin ve ülkenin geleceği olduğunu söylemeye her zaman devam edileceği bildirildi.

TSBD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir de yaptığı açıklamada “Son OHAL Kararnamesi ile bilime ve üniversitelere yıllarını vermiş birçok ilerici ve laik akademisyen görevlerinden alındı. Ayrıca, çağdaş ve ilerici genç akademisyenler için gelecek güvencesizleştirildi. Türk Sosyal Bilimler Derneği, darbeye karşı demokrasiyi, sermayeye ve sömürüye karşı emeği ve doğayı, gericiliğe karşı laikliği savunan akademisyenlerin üniversitelerimizin ve ülkemizin geleceği olduğunu söylemeye her zaman devam edecektir” dedi.

Kaynak: Birgun.net