CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal'ın, konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a 'Bilal Oğlan' demesine, AKP milletvekilleri tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Topal'a, konuşma yaptığı sırada AKP sıralarından "lan" diye hitap edildiğini ifade ederek, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'dan, bunu söyleyen kişiye uyarıda bulunmasını talep etti. Bu sırada AKP ve CHP milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı.

CHP Hatay milletvekili Serkan Topal'ın AKP'lilerin tepkisiyle karşılaşan konuşması şöyle; "Kimin nerede hangi canlı bombaya rastlayacağını bilemez haldeyiz. Bu ülkenin yurttaşları Türkiye Cumhuriyeti kurum ve kuruluşlarından değil yabancı ülke elçiliklerinden aldıkları bilgilerle yaşamlarını sürdürmeye çalısıyorlar. Ama haksızlık etmeyelim bilal oğlanın vakfı TÜRGEV de tıpkı o yabacılar gibi kendi öğrencilerini uyarıyor.Şu şehirde şu mahallede bomba patlayabilir oraya gitmeyin diyor."

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, tasarının 26. maddesinin kabul edilmesinin ardından birleşimi, saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Kaynak: Birgun.net