Adıyaman'da Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyeleri, TBMM Başkanı Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerine destek verdi.

Demokrasi Parkı'nda bir araya gelen üyeler adına açıklamada bulunan Mehmet Fatih Olgun, laiklik ilkesine dayanarak, insan hak ve hürriyetlerinin, din özgürlüğünün ihlal edildiğini ve laikliğin bir zulüm aracı haline getirildiğini ileri sürdü.

Laikliğin Türkiye'de uygulayıcısına göre, olması gereken amacın dışında kullanıldığını ileri süren Olgun, "Buradan ifade etmek isterdim ki gelişmiş ülkelerden sadece Fransa anayasasında da laiklik ilkesi vardır. Burada devletin dine ve felsefeye siyasete karışmayacağı şeklinde sınırlar açıkça belirlenmiştir. Laiklik ilkesine anayasasında yer veren çok az ülke olup bu sayı üç ya da dördü geçmemektedir. Tarihimizdeki 1876- 1920 ve 1924 anayasalarında laiklik ilkesi yoktur. 1904 anayasasında devletin dini İslam’dır ifadesi yer almaktadır. Laiklik ilkesi sonradan anayasaya koyulmuştur” dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı desteklediklerini ifade eden Olgun, kaos ortamı yaratmaya çalışanlar olduğunu öne sürerek bunları şiddetle kınadıklarını söyledi.

Kahraman da tartışmalara neden olan açıklamasında dünyada laiklik ifadesinin 3 ülkenin anayasasında geçtiğini ileri sürmüş ancak karşı çıkanlar tarafından birçok ülke anayasasında laiklik ve sekülerlik ifadesinin yer aldığı ortaya çıkarılmıştı.

Kaynak: Birgun.net