TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, milletvekillerine 15 Haziran günü vereceği iftar yemeği davetine ilişkin hazırladığı davetiyede TBMM'nin kurumsal kimliğini temsil eden "TBMM Yaldızlı Eskiz" logosundaki Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözünü kullanmadı.

Buna tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Davetiyeler bilerek bu şekilde basılmış ise 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' sözünün anlamı TBMM Başkanı olarak sizi rahatsız mi etmiştir?" diye sordu.

ANKA'nın haberine göre; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözünün logodan çıkartılması için herhangi bir talimat aldınız mı? Aldıysanız, talimatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan mı aldınız?” diye sordu.

Özel, TBMM Başkanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “15 Haziran 2016 Çarşamba Günü TBMM Şeref Kapısı Tören Alanı’nda TBMM Başkanı olarak vereceğiniz iftar yemeğinin davetiyesi tarafıma ulaşmıştır. Davetiyenin alt bölümüne yerleştirilen ve TBMM’nin kurumsal kimliğini temsil eden ‘TBMM Yaldızlı Eskiz’ kullanımı yanlıştır. Davetiyede kullanılan ve TBMM’nin kurumsal kimliğini temsil eden logoda, TBMM Binası altında yer alması gereken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözü bulunmamaktadır” dedi.

Özel soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

“Bugüne kadar TBMM’nin tüm basılı materyallerinde kullanılmakta olan ve kurumsal kimliğini temsil eden ‘TBMM Yaldızlı Eskiz’in bu şekilde kullanılmasının nedeni nedir?

‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözünün logodan çıkartılarak kullanılması tasarım veya baskı hatası mıdır? Tasarım veya baskı hatası ise davetiyeler neden geri toplatılmamıştır?

TBMM Başkanlığına ait davetiyelerin tasarımı kimler veya hangi birim tarafından yapılmaktadır?

Bu tip yazılı materyallerin baskı öncesi son kontrolleri hangi birim veya kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir?

TBMM’nin kurumsal kimliğine yönelik çok ciddi bir hata olan bu kullanımın sorumlusu kimdir? Konuyla ilgili herhangi bir inceleme başlattınız mı? İnceleme başlatmadıysanız bunun sebebi nedir? İnceleme başlatmayı düşünüyor musunuz?

Eğer tasarımda veya baskıda bir hata yok ise kurumsal kimliğe aykırı bir şekilde eskizi kullanmanızdaki kasıt nedir?

Davetiyeler bilerek bu şekilde basılmış ise; ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözünün anlamı TBMM Başkanı olarak sizi rahatsız mı etmiştir? Bu rahatsızlığınızın sebebi nedir?

Parlamenter demokrasinin tüm kurum ve kurallarının işleyişinden en başta sorumlu olan bir kişi olarak, egemenliğin halka ve millete ait olması noktasında farklı bir ideolojik yaklaşımınız mı vardır? Eğer varsa, o makamda oturmaya devam edecek misiniz? Bu farklı ideolojik yaklaşıma rağmen TBMM Başkanı sıfatını taşımaya devam edecekseniz, millet egemenliğine inanmayarak, millet egemenliğini temsil eden bu onurlu makamı işgal ediyor olmanız büyük bir çelişki değil midir?

‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözünün logodan çıkartılması için herhangi bir talimat aldınız mı? Aldıysanız, talimatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan mı aldınız?”

Kaynak: Birgun.net