BURCU CANSU [email protected]

DİSK’e bağlı sendikalara üye işçiler, kıdem tazminatı hakkının gasp edilmesine yönelik girişimlere karşı dün Ankara’da eylemdeydi. İşçiler hükümete “Kıdem tazminatımız iş güvencemizdir. İş güvencemize dokunma!” diye seslendi.

DİSK, 9-10 Şubat tarihlerini, “Kıdem tazminatının gaspına karşı genel eylem ve direniş günleri” ilan etmiş, önceki gün İstanbul Kartal’da kitlesel bir yürüyüş düzenlemişti. DİSK üyesi işçiler, dün de Ankara’da Milli Kütüphane önünde toplanarak buradan Çalışma Bakanlığı’na yürüdü.



Çalışma Bakanlığı önünde yapılan basın açıklamasında, Kıdem tazminatlarımızı yedirmemek için mücadelemize devam edeceğiz. Kıdem tazminatının ‘fona devir’ adı altında gasp edilmesine karşı tüm emekçileri, emek dostlarını; emekten, demokrasiden, özgürlüklerden yana tüm güçleri ortak mücadeleye davet ediyoruz. Geleceğimize, çocuklarımızın, ülkemizin geleceğine sahip çıkıyoruz” denildi.

‘GENEL GREV NEDENİ’
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, AKP hükümetinin tüm işçi ve emekçileri güvencesiz ve kuralsız çalışmaya mahkûm etmek istediğine dikkat çekerek, kıdem tazminatı hakkına dokunulmasının DİSK için genel grev nedeni olduğunu vurguladı. Beko, “Kıdem tazminatımızı kaldırarak iş güvencemizi yok etmek istiyorlar. Yapılmak istenen değişiklik ile işten atmalar kolaylaşacak. Tazminat almak hayal olacak. Kıdem tazminatımızı leş kargalarına yedirmemek için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Birgun.net