MUSA ÖZDURMAZ

Edirne’de emekli olduktan sonra geçimini taksicilik yaparak sağlayan 55 yaşındaki Necati Adıgüzel boşanma davasını görüşmek üzere gittiği avukatlık bürosunda cinnet getirip 2 çocuk annesi olan 28 yaşındaki kızı Dilek İnanç Adıgüzel’i silahla öldürürken, sabah saatlerinde boşandığı eşi Makbule Adıgüzel’i de ağır yaraladı.

Olay sonrasında Necati Adıgüzel Polise teslim olurken Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan Makbule Adıgüzel’in durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Olay öğle saatlerinde Abdurrahman Mahallesi'ndeki Hüsrev güvenir apartmandaki avukatlık bürosunda meydana geldi.

Mahkeme kararı sonrası tazminat konusunda anlaşmak üzere Hüsrev Güvenir Apartmanı’ndaki Avukat Melike Özbey’in avukatlık bürosunda bir araya gelen çift burada da anlaşamayınca cinnet getiren Necati Adıgüzel yanında getirdiği silahla önce kızı Dilek İnanç Adıgüzel’i sonra da eşi Makbule Adıgüzel’i vurdu. Bu sırada Avukat Melike Özbey’e de ateş eden ancak isabet ettiremeyen Necati Adıgüzel kurşununun bitmesiyle hızla olay yerinden uzaklaştıktan sonra polis ekiplerini arayıp teslim oldu.

Avukatlık bürosunda cinayetin yaşandığı saatlerde Necati Adıgüzel’in 2 ve 5 yaşındaki torunları ile avukatlık bürosunda çalışan oğlu Hasan Adıgüzel’in ise yan odada olduğu öğrenildi. Yaşanan olay sonrası çok sayıda polis ekibi olay yerine intikal ederken savcının incelemesi sonucu Adıgüzel’in cenazesi cenaze aracına bindirilerek morga götürüldü. Ağır yaralı olarak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan Makbule Adıgüzel’in durumunun kritik olduğu öğrenilirken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Birgun.net