Tayvan'da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremden yaklaşık 30 saat sonra, kurtarma ekipleri 6 aylık bir bebeği enkazdan sağ olarak çıkarmayı başardı. Ancak kız bebek kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

BBC Türkçe'nin haberine göre, kurtarma ekipleri gün içinde 20 yaşındaki bir kişiyi de enkazdan sağ çıkarmayı başarmıştı. Ekiplerinin bugün en az 10 kişinin cansız bedenlerini buldukları açıklandı. Deprem sonrası şu ana dek en az 24 kişi öldü, 200'e yakın kişi kurtarıldı, 100'den fazla kişi ise kayıp.
Kayıpların çoğunun yıkılan 17 katlı bir binada yaşadıkları bildirildi.


İçişleri Bakanı: Bina inşaatı soruşturulacak

Tayvan İçişleri Bakanı Chen Wei-jen, binanın kurallara uygun şekilde inşa edilip edilmediğinin soruşturulacağını söyledi.Deprem sonucu yaralanan 500'e yakın kişi hastaneye kaldırıldı.Bu kişilerden en az 92'sinin tedavileri sürüyor.

Uykuda yakalamıştı

Yerel saatle 04.00'te meydana gelen deprem, insanları uykuda yakalamıştı.40 saniye kadar süren deprem, yaklaşık 2 milyon nüfuslu Tainan'dan 300 kilometre uzaklıktaki başkent Taipe'de de hissedilmişti.Tayvan'ın orta kesimlerinde 1999'da meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde de 2300'den fazla kişi ölmüştü.

Ülke, iki tektonik levhanın buluştuğu hattın yakınlarında bulunuyor.

Kaynak: Birgun.net