Tayland'ın güneyinde bir okul önünde düzenlenen bombalı saldırıda, dört yaşında bir kız ile babası hayatını kaybederken aralarında öğretmen ve velilerin de bulunduğu 8 kişi yaralandı.

Tak Bai karakolundan teğmen Nopadol Kingtong, muhabirine yaptığı açıklamada, sabah polis Ban Taba Okulu önündeki trafiği yönlendirirken motosiklete yüklenmiş bombanın patlaması sonucu 4 yaşındaki bir kız çocuğu ile babasının öldüğünü söyledi.

Kingtong, olay sırasında 4'ü polis memuru 8 kişinin ise yaralandığını ifade etti.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonundan (UNICEF) yapılan açıklamada da Güney Tayland'da devam eden şiddet olaylarının çocuklar üzerindeki etkilerinin endişe verici olduğu kaydedildi.

UNICEF Tayland temsilcisi Thomas Davin, saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Okullar, çocukların öğrendiği, keşif yaptığı ve eğlendiği mekanlar olmalı." diye konuştu.

Hiçbir çocuğun veya eğitimcinin korku ve saldırılar altında yaşamaması gerektiğini ifade eden Davin, çocukların güven içinde korunabilmeleri için tüm taraflara çaba göstermesi çağrısında bulundu.

Başbakan Yardımcısı Prawit Wongsuwan da gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı dolayısıyla güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarılacağını belirtti.

Geçen ay, Tayland'ın güneyinde 4 kentte meydana gelen patlamalarda 4 kişi hayatını kaybetmiş aralarında turistlerin de bulunduğu 35 kişi yaralanmıştı.

Geçen yıl 17 Ağustos'ta da başkent Bangkok'un ticari merkezi Rajprasong'daki Erawan Tapınağı yakınındaki düzenlenen bombalı saldırıda 20 kişi hayatını kaybetmiş, 120 kişi yaralanmıştı. ()

Kaynak: Birgun.net