2013’te RedHack yöneticisi olduğu iddiasıyla tutuklanan ve sonrasında delil yetersizliğinden serbest bırakılan Taylan Kulaçoğlu, tekrar gözaltına alındı. Kulaçoğlu’nun dışında, E. B ve U.C.O da gözaltına alındı.

Kulaçoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından Twitter kullanıcıları #TaylanKulaçoğluYalnızDeğildir etiketiyle kampanya başlattı.

Kulaçoğlu'nun avukatı Fırat Durak, BirGün'e soruşturma ile ilgili "2013’te Redhack’le ilgili olarak iki soruşturma vardı, bunlardan bir tanesine dava açıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün(EGM) sitesinin hacklenmesi, Maliye Bakanlığı’nın sitesinin hacklenmesiyle ilgiliydi. Fakat bu davalar beraatla sonuçlandı. Şu an 2013 yılından bu yana açık olan bir tane soruşturma var, o da EGM sitesinin hacklenmesiyle, Reyhanlı belgeleri. Esas itibariyle, Reyhanlı belgeleriyle, EGM sitesinin hacklenmesi üzerinden yürütülüyor" şeklinde bilgi vermişti.

Bu saçmalığı daha önce de yaptınız. O kadar saçmaydı ki 3 yıldır iddianame tamamlayamadınız, dava açamadınız! #TaylanKulaçoğluYalnızDeğildir

— Barış Atay (@barisatay) September 25, 2016

Damadın mailleri korkunç demek ki,ÇILDIRDIN
Taylan Kulaçoğlu, #RedHack soruşturması kapsamında tutuklandı! #TaylanKulaçoğluYalnızDeğildir

— Hüseyin inan (@kobanirojava2) September 25, 2016

Taylanı rahat bırakın artık.. #TaylanKulaçoğluYalnızDeğildirpic.twitter.com/MANXIQ5seA

— Ali (@korkmazalii1) September 25, 2016

#TaylanKulaçoğluYalnızDeğildirpic.twitter.com/02gtOmfk0L

— Alper Taş (@alper_tas) September 25, 2016

#TaylanKulaçoğluYalnızDeğildir s

Kaynak: Birgun.net