Beyoğlu Kent Savunması ve Beyoğlu Esnaf Dayanışması, RedHack soruşturması kapsamında bir haftadır gözaltına tutulan Taylan Kulaçoğlu ve arkadaşlarının tutuklanmasını protesto etmek amacıyla bugün (1 Ekim) Mis Sokak’ta yürüyüş düzenledi.

Taylan Kulaçoğlu’nun ablası Özen Kulaçoğlu, Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu, CHP eski milletvekili Melda Onur, Sanatçı Ferhat Tunç ile Tiyatro oyuncusu Orhan Aydın ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ile yurttaşın katıldığı yürüyüşte, “RedHack gözaltıları serbest bırakılsın, Taylan Kulaçoğlu ve arkadaşlarına özgürlük, OHAL rejimine teslim olmayacağız” yazılı pankartının ve “OHAL rejimine hayır”, “Masumiyet yargılanamaz” dövizlerinin taşıyan kitle, Mis Sokak boyunca yürüdü. Hep bir ağızdan, “Taylan yoldaş yalnız değildir”, “OHAL rejimine teslim olmayacağız”, “Gözaltılar serbest bırakılsın”, ” Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları atıldığı eylemde, Beyoğlu Kent Savunması adına Deniz Özgür konuştu.

Özgür, RedHack adı altında Taylan Kulaçoğlu ve arkadaşlarının gözaltına alındığını, günlerdir kendilerinden haber alınmadığını, dosyaya gizlik kararının getirildiğini belirti. D'da yer alan habere göre, Kulaçoğlu ve arkadaşlarının gözaltına işkence gördüğünün bizzat avukatı tarafından kamuoyuna beyan edildiğini hatırlatan Özgür, “2016 Türkiye’sinde Taylan ile gözaltına alınan arkadaşlarını dahil ismini bilmiyoruz” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından eylem sloganlar eşliğinde son buldu.

Kaynak: Birgun.net