Maliye Bakanlığı, Bakan Naci Ağbal’ın kamuya alınacak taşeron işçilerinin sayısının artacağı yönünde herhangi bir açıklamasının söz konusu olmadığını açıkladı.

Bazı basın yayın organlarında son iki gündür yer alan haberlerde, hükümetin taşeron işçileriyle ilgili düzenlemede revizyona gideceği iddia edilmiş, AKP’li milletvekillerine bilgi veren Bakan Ağbal’ın “12 ay çalışma ve 1 Kasım 2015’te çalışıyor olma şartlarının esnetilebileceği”, “kadroya alınacak işçilerin sayısının artacağı”, “taşeron işçilerinin maaşlarının diğer memurların maaşlarıyla aynı seviyeye getirileceği” yönünde ifadeler kullandığı öne sürülmüştü. Bakanlıktan dün yapılan açıklamada, “Maliye Bakanımızın bu şekilde açıklamaları söz konusu değildir. Konuya ilişkin ilgili bakanlıklar ve taraflarla gerekli çalışmalar halen devam etmekte ve ilgili tüm tarafların görüşleri alınmaktadır” denildi.

***

Sağlık işçilerinden eylem
Taşeron işçilerinin söz konusu düzenlemeye tepkileri ise sürüyor. Adana Balcalı Hastanesi, Taksim Hastanesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü önünde önceki gün yapılan eylemlerde işçiler, “Özel sözleşmeli kölelik değil, kadro istiyoruz” dedi. Dev Sağlık-İş ve Genel-İş üyesi işçiler, tüm taşeron işçilerinin kayıtsız şartsız kadroya alınmasını talep etti.

Kaynak: Birgun.net